SPEAKERII INVITAȚI AI CONFERINȚEI

Richard TurnerSeminar Director
Philanthropy & Fundraising Europe

Cu o carieră în fundraising de 30 de ani, Richard a condus și a fost Directorul de Fundraising atât a unor organizații mici, cât și a unora mari. În calitate de Director de Fundraising la FARM-Africa, Richard a inițiat și a crescut baza de donatori individuali de șapte ori pe parcursul a cinci ani. Mai recent, în calitate de Chief Fundraising la SolarAid, Richard a crescut veniturile de 5 ori pe parcursul a 5 ani și a avut un impact semnificativ asupra misiunii SolarAid. La începutul carierei sale, Richard a fost distins de Institutul de Fundraising din Marea Britanie cu premiul Fundraiserul Anului. În prezent, este trustee al SOFII – the Showcase of Fundraising Inspiration and Innovation.

With a fundraising career spanning 30 years, Richard has led and been the Director of Fundraising for both small and large charities. As Director of Fundraising at FARM-Africa, Richard kickstarted and grew the individual donor base by seven times over five years. More recently, as Chief Fundraising at SolarAid, Richard grew income by 5-fold over 5 years and significantly impacted SolarAid’s mission. Early in his career Richard was awarded the Institute of Fundraising UK Fundraiser of the Year Award. He is currently a trustee of SOFII – the Showcase of Fundraising Inspiration and Innovation.

Adrian LorentssonCreative Consultant
ACA Philanthropy and Fundraising

Adrian este norvegian și este un vorbitor în public premiat. Este Director de Seminar la Philanthropy & Fundraising International după ce a lucrat în Melbourne, Australia, ca Director Creativ la Robejohn and Associates. Înainte de asta, Adrian a fost Director de Comunicare la Asociația Norvegiană pentru Sănătatea Mintală a Tinerilor și a ajutat la construirea organizației de la zero, timp de 12 ani.

Adrian is Norwegian and an award-winning public speaker. He is Seminar Director at Philanthropy & Fundraising International after having worked in Melbourne, Australia where he was Creative Director of Robejohn and Associates. Before this, Adrian was Director of Communications for the Norwegian Association for Youth Mental Health and helped to build the organisation from scratch over 12 years.

Jason PottsCEO
Think Digital

Jason lucrează în zona de digital media, de peste 20 de ani, cu organizații nonprofit din toată lumea. Și-a început cariera în publishing și a continuat în Burnett Associates cu câteva dintre primele programe și strategii globale de digital fundraising pentru organizații ca Amnesty International, Greenpeace și UNICEF. De atunci, a lucrat pe programe foarte diverse, de la schimbare culturală prin canale digitale, la o aplicație pentru IPhone care identifică simptomele meningitei și a dezvoltat strategii digitale cu organizații din întreaga lume. În 2012, Jason a înființat THINK Digital în UK și de atunci continuă să dezvolte campanii strategice și punctuale pentru organizații internaționale, ajutându-le să-și creească veniturile prin metode digitale și să integreze o abordare digitală în organizațiile lor. Câțiva dintre clienții constanți cu care Jason lucrează sunt UNICEF, UNHCR, UNRWA, OCHA, WFP, Save the Children, WWF, și IRC.

Jason has worked in digital media in the international non-profit sector for over 20 years. After starting his career in the publishing sector, he moved to Burnett Associates where he worked on some of the first ever global digital fundraising strategies and programmes for non-profits such as Greenpeace, Amnesty International and UNICEF. Since then he’s worked on projects ranging from cultural change driven by digital channels, to an iPhone app that highlights the symptoms of meningitis and has developed digital strategies with INGOs in pretty much every part of the world. In 2012, Jason set up THINK Digital and continues to deliver both strategic and campaign-specific projects for a range of INGOs, helping them to drive growth and embed digital thinking and channels within their organisations. Some of the clients Jason has been proud to work directly with in the past five years are Amnesty International, UNICEF, UNHCR, UNRWA, OCHA, WFP, Save the Children, WWF, and IRC.

Alexandra MaierSenior Corporate Social Responsibility Specialist
ING Bank România

Alexandra Maier s-a alăturat echipei ING Bank România în 2018 și coordonează activitatea de responsabilitate socială a băncii, ceea ce presupune dezvoltarea și implementarea de programe care contribuie la protecția mediului și sănătatea financiară a românilor. Cu 10 ani experiență în organizații non-guvernamentale, comunicare și CSR, între principalele programe sociale la care a contribuit se numără cele pentru depistarea precoce a cancerului de sân sau combaterea violenței asupra femeilor.

Alexandra VasileFundraiser
SOS Satele Copiilor

Alexandra este fundraiser la SOS Satele Copiilor. După aproape 7 ani petrecuți în industria de comunicare și PR, implementând campanii pentru branduri internaționale și locale, în 2017 a hotărât să facă trecerea în sectorul non-profit. Alături de echipa SOS, a testat, coordonat și implementat campanii de strângere de fonduri în digital, SMS, direct mail și debit direct. Crede că succesul în fundraising poate să vină doar dintr-o abordare echilibrată și un dozaj corect între empatie și gândire strategică.

Andrei ChirtocFondator Galantom
Asociația Envision

Andrei este unul dintre fondatorii platformei Galantom.ro. Un galantom este un om mereu dispus să îi ajute pe alții, în mod dezinteresat, generos, darnic, galant, mărinimos. Andrei și-a dorit ca prin intermediul platformei să promoveze oamenii de bine care vor să schimbe lucruri în comunitățile în care trăiesc, oferindu-le încă o modalitate la îndemână și motive în plus să nu stea de-o parte.

Cătălin DinuFreelancer

Cătălin Dinu este freelancer în comunicare, design și fundraising, cu un background de peste 18 ani de media, agenție și ONG. Lucrează constant cu mai multe organizații, precum Asociația Niciodată Singur – Prietenii Vârstnicilor, Teach for Romania sau FDSC, iar din 2019 este co-fondatorul Centrului de Resurse în Comunicare și inițiatorul proiectelor Școala pe Net și CreateAthon România.

Constantin ArbansDirector
Direct Marketing Group

Constantin conduce din 2003 o agenție specializată de marketing direct – programe de mailing, call center, management promoții vânzări, actualizare date baze de date firme și persoane fizice. Din 2013 a realizat cu succes campanii de direct mailing și call center pentru obținerea de sponsorizări de la companii cu profit. Peste 70 de proiecte coordonate pentru organizații nonprofit de toate dimensiunile, din toată țara, a testat multe variante de scrisori, de baze de date și de mecanisme de revenire telefonică. Vine la conferință să ne vorbească despre cum a obtinut succes, ce a mers bine dar și ce nu a funcționat și trebuie evitat pe viitor.

Gabriel SolomonFondator Galantom
Asociația People for Sport

Gabriel este alergător, GalantOm, antreprenor, organizator de evenimente, dar în primul rând pasionat de sport. A inițiat: 42km.ro (o platformă dedicată sportului de masă), sportpici.ro (blog de sport pentru părinți și pitici) și este unul din fondatorii platformei de fundraising GalantOm.ro, care ajută oamenii de bine să strângă fonduri pentru proiectele ONG-urilor care aduc schimbare în comunitate.

Irina Vasilescu
Asociația Pe Stop

Irina Vasilescu a fondat Asociația Pe Stop pentru că i se pare inadmisibil că multe dintre fete și femei nu au acces la produsele și informațiile necesare pentru a se îngriji în siguranță și cu demnitate pe durata menstruației. Împreună cu o echipă făcătoare de minuni, Irina distribuie pachete cu produse de igienă menstruală celor care au nevoie, organizează cursuri de igienă și lucrează pentru ca legea să faciliteze accesul la aceste produse de bază celor vulnerabile. Crede cu tărie că putem schimba situațiile mari și urâte împreună, pas mic cu pas mic.

Iuliana Meseșan
Fundația Motivation România.

Iuliana mobilizează oamenii din jurul ei pentru a-i aduce mai aproape de cauza Fundației Motivation România. Strânge fonduri pentru proiectele fundației convinsă de faptul că Împreună punem în mișcare roțile schimbării! Îi place să alerge și asta și face, în general. Aleargă să povestească tuturor despre cum Motivation #schimbăvieți, aleargă să mărească #TeamMotivation și aleargă să strângă fonduri pentru proiectele fundației. Din 2018, coordonează evenimentele sportive #TeamMotivation, campaniile 3,5% și campaniile de direct mailing.

Iustina NeaguHead of Sustainability
Enel România

Iustina s-a alăturat echipei de Afaceri Instituționale și Sustenabilitate în 2018, iar din 2020 coordonează componenta de Sustenabilitate. Colaborează cu liniile de business ale Enel în România pentru a înțelege mai bine impactul pe care îl are compania în relație cu ecosistemul din care face parte, dar și pentru a construi oportunități valoroase atât pentru organizație cât și pentru comunitățile impactate de aceasta.

În plus, echipa de Sustenabilitate gestionează peste 20 de parteneriate cu organizații non-profit, care contribuie la atingerea țintelor asumate public de companie din Agenda ONU 2030, cu focus pe acces la educație, acces la energie, creștere economică, acțiuni climatice și viață terestră.


Iustina a lucrat 9 ani în sectorul non-profit, la Fundația PACT și la CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică, unde a fost organizator comunitar, trainer și fundraiser.

Oana Bulmaga
Asociația Ana și Copiii

Oana Bulmaga este fundaiser de peste 8 ani de zile și Coordonator Sustenabilitate la “Ana și Copiii” de aproximativ 5 ani, perioada în care numărul copiilor sprijiniți de organizație s-a dublat. Organizația construiește de asemenea cel mai mare Centru de Sprijin Social și Educativ din România, în Bucuresti, sectorul 3, cu o suprafață de 1733 mp și o capacitate de 200 de copii. Centrul va deveni funcțional în decursul acestui an. Bugetul anual al organizației este asigurat prin campanii de SMS, direct debit, campanii de crowdfunding, sponsorizări și finanțări corporate.

 

Silvia Boeriu
CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică

Silvia Boeriu se ocupă de comunicare la CeRe: Centrul de Resurse pentru participare publică de 9 ani. Cel mai mult o entuziasmează să spună mai departe poveștile oamenilor civici și organizațiilor care interacționează cu organizația. Crede că dacă exemplele oamenilor și organizațiilor curajoase care se iau la trântă cu primarul sau ministrul ar fi auzite și mai mult, mulți dintre noi am căpăta și mai multă încredere în puterea noastră de a ne pune drepturile cetățenești la treabă.
Silvia este absolventă de Jurnalism și Științele Comunicării și cel mai mult a lucrat în advertising și în sectorul neguvernamental.

 

Simona Beldiman
Fundația Inovații Sociale Regina Maria

Simona Beldiman este fundraising manager la Fundația Inovații Sociale Regina Maria și are o experienta de peste 10 ani in mediul ONG, dar si in zona responsabilitatii sociale. Simona crede cu tarie in puterea lui “multumesc”. A implementat si dezvoltat campanii de atragere de fonduri dedicate donatorilor individuali, cat si companiilor.